Wetenschap

44% van de vrouwen draagt geen sportbeha tijdens het sporten.*

Onvoldoende borstondersteuning, in combinatie met overmatige borstbeweging, is de meest waarschijnlijke oorzaak van pijnlijke en gevoelige borsten na het sporten. Trainen zonder een goede sportbeha voelt ook ongemakkelijk aan en leidt af. Daarnaast kan het uw zelfvertrouwen beïnvloeden.

De borst heeft geen spiermassa.

De huid en de ligamenten van Cooper zijn de enige lichamelijke elementen die het borstweefsel ondersteunen. De overmatige hoeveelheid borstbeweging zet deze ligamenten onder druk, met onherstelbare schade als gevolg. Zodra de borsten gedaald zijn als gevolg van het uitrekken van de ligamenten, kan niets hun oude functie nog herstellen.

De borsten kunnen verplaatsingen tot 14 cm ondergaan wanneer er geen ondersteuning aanwezig is tijdens het trainen.**

Zelfs uit testen bij cupmaat 75A blijkt dat de borstbeweging kan oplopen tot een gemiddelde van 40 mm ten opzichte van de laatste rustplaats van het lichaam, wat uiteindelijk kan leiden tot verzakking van de borsten.

Het is bewezen dat het dragen van een Shock Absorber sportbeha de borstbeweging reduceert tot maar liefst 78%.***

De sportbeha heeft dus tot twee keer meer effect dan wanneer je een gewone beha zou dragen tijdens een training of work-out.

U beschikt over uitstekende sportschoenen, de perfecte sportoutfit en een trainingsschema dat u het lichaam van uw dromen zal bezorgen. Daarmee heeft u aan alles gedacht, toch? Think again! Een goede sportbeha is minstens zo belangrijk, wat uw cupmaat of sportieve discipline ook moge zijn. Bij Shock Absorber voegen we unieke wetenschap en technologieën toe aan onze designs zodat elk draadje, elke stiksel en contour u de beste ondersteuning en comfort geeft.

SNEL DROGEND

Shock Absorber sport beha's zijn ontworpen met snel drogende materialen, deze elimineren wrijving op belangrijke delen die zorgen voor behoud van lichaamstemperatuur tijdens elke oefening.

DUURZAAM

Onze materialen moeten net zo hard werken als u tijdens een work-out. Wij gebruiken daarom alleen maar duurzame, slijtvaste stoffen welke stof pluizen minimaliseren, uw Shock Absorber sportbeha ziet er hierdoor langer goed uit.

VOCHT-REGULEREND

Onze materialen hebben een vochtregulerend effect die zweet van het lichaam houdt, zodat uw huid droog en comfortabel voelt tijdens een work-out.

ADEMENDE STOFFEN

Onze producten zijn gemaakt van ademend en hoge prestatie materialen, deze zorgen voor een goede lucht circulatie naar de huid, hierdoor blijft u koel tijdens een work-out.

Voeg daaraan toe : de innovatieve materialen die ademen, vocht reguleren, duurzaam zijn en snel drogen … en het hoeft niet te verwonderen dat de Shock Absorber uitgeroepen werd tot beste sportbeha van 2012.

* GFK U&A 2012

** University of Portsmouth 2005 (Scurr et al)

*** University of Portsmouth 2009 (Scurr et al) - tegenover « geen BH » getest

**** Kantar Worldpanel data 2011, UK market